Spelerstunnel onrustig na afloop van Feyenoord-Vitesse

Rel in spelerstunnel Feyenoord: 'Kazim sloeg me, hij is een pussy'

11 mei om 22:47

Zakaria Labyad heeft na afloop van Feyenoord-Vitesse een tik van Colin Kazim-Richards gehad. Dat zegt de Vitesse-speler na afloop van de wedstrijd tegen VoetbalPrimeur.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Aanleiding voor het opstootje in de spelerstunnel was een moment in de wedstrijd. Kazim-Richards kwam met gestrekt been in, waarna Labyad reageerde. Vervolgens zei de spits van de Rotterdammers dat hij hem later wel zou pakken.

"Kazim is een grote, stoere jongen", aldus een cynische Labyad tegen VoetbalPrimeur. "Hij denkt dat hij alles kan maken, maar ik ga voor niemand aan de kant. Alleen voor mijn ouders. Hij kwam met een gestrekt been in, waarna ik heel normaal zei: 'Kazim, take it easy'. Toen zei hij: 'Ja, wat denk je wel niet?' Daarna werd hij kwaad en riep hij dat ik binnen maar moest wachten."

"In de tunnel kwam hij naar mij toe en gaf hij mij een klap." Labyad wijst vervolgens op zijn wang, waar inmiddels een flinke bult zit. "Ik ga er vanuit dat ze alles op camera hebben staan. Hij liet zich vervolgens tegenhouden door zijn ploeggenoten, maar ik ga mijn handen niet vuil maken aan een pussy. Als er geen beelden van zijn, laat ik het gaan. Maar ik ga er vanuit dat het op beeld is."

"Als je iemand van twee meter bent en iemand van 1.70 gaat slaan, dan ben je heel stoer. Maar ja, hij doet dit vaker, hè." Vitesse won met duidelijke cijfers in De Kuip (1-4) en houdt zo kans op de derde plaats in de Eredivisie. Kazim-Richards zag in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden.

Interview FOX
Tegenover FOX Sports gaf Labyad even later meer tekst en uitleg: "Zo'n jongen van twee meter denkt dat hij wat is. Maar hij moet het op het veld laten zien. Als hij echte ballen had moet hij niet buiten het veld komen praten. Grote mond buiten het veld, pussy binnen het veld. Ik zei tegen hem: 1-4", doelt Labyad op de eindstand.

"Als een jongen van twee meter je een vrije klap kan geven en je dan nog niet ligt, dan ben je gewoon een pussy. Dan moet je liggen, toch? Hij moest het op het veld laten zien. Hij heeft geen één bal goed geraakt. Zoals ik al zeg, niemand is bang voor hem. Dat hij mij een klap geeft, applaus voor hem."