'Keepersprobleem dreigt in Utrecht, club speurt in Eredivisie én Jupiler League'
FC Utrecht ziet mogelijk twee keepers vertrekken

'Keepersprobleem dreigt in Utrecht, club speurt in Eredivisie én Jupiler League'

12-05-2015 10:55
9

FC Utrecht moet komende zomer de transfermarkt op om keepers aan te trekken. De Domstedelingen willen niet verder met Jeroen Verhoeven en hopen Robbin Ruiter voor een mooi bedrag te verkopen. Zodoende blijft alleen Menno Heus over als doelman.

Warner Hahn, die door Feyenoord is uitgeleend aan PEC Zwolle en terugkeert naar Rotterdam, is één van de kandidaten die de plek onder de lat moet bezetten. Andere namen zijn volgens het Algemeen Dagblad Niki Mäenpäa van VVV-Venlo en Gino Coutinho van Excelsior. Utrecht heeft een goede reputatie met topkeepers. In het verleden kwamen onder anderen Hans van Breukelen, Harald Wapenaar en Michel Vorm al uit voor FC Utrecht.

Verhoeven, die aan het einde van het seizoen vertrekt, had zelf wel oren naar een langer verblijf bij de eredivisionist, kreeg afgelopen zondag zijn afscheid en merkte daar hoe populair hij was bij het publiek. De club wilde echter niet met hem verder. Ruiter, die de afgelopen seizoenen steevast eerste keeper was, hoopte afgelopen zomer al te vertrekken, maar interesse bleef uit.