Feyenoord verloor maandagavond met 1-4 van Vitesse

'Hoogste organen binnen Feyenoord geven steun aan Rutten op'

12 mei om 11:46

Fred Rutten hoeft niet meer te rekenen op de steun van de hoogste organen binnen Feyenoord. De coach zou het hebben verbruid na de smadelijke 1-4 nederlaag van de Rotterdamse club tegen Vitesse. De derde plek staat door het verlies ook op de tocht.

Voetbal International meldt bij monde van Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam dat de steun volledig is verdwenen. Hij vraagt zich af of de directie van Feyenoord gevoelig is voor het signaal vanuit de hoogste organen van de club. Rutten zou sowieso aan het einde van het seizoen vertrekken uit De Kuip en opgevolgd worden door Giovanni van Bronckhorst. De vraag is nu of Rutten al voor het einde van de competitie moet vertrekken.

Feyenoord is na de nederlaag tegen de Arnhemmers nog niet zeker van Europees voetbal. De derde plaats in de Eredivisie, die direct toegang geeft tot de laatste voorronde van de Europa League, moet nu gedeeld worden met AZ. Beide clubs hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de Rotterdammers is veel beter dan dat van de Alkmaarders. AZ en Feyenoord spelen zondag in de laatste speelronde respectievelijk tegen Excelsior (uit) en PEC Zwolle (uit). Vitesse aast ook nog op de derde positie, maar heeft twee punten minder.