Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij SC Cambuur

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij SC Cambuur

22-05-2015 14:00
4

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle SC Cambuur-spelers die uit hun contract lopen.

Mohamed El Makrini
El Makrini gaat vertrekken. De aanvoerder wordt, alhoewel El Makrini dit ontkent, in verband gebracht met een gevoelige overstap naar SC Heerenveen.

Wedden

Meer odds

 

Michiel Hemmen
Voor Hemmen is het seizoen allerminst volgens verwachting verlopen. De spits, die in de pikorde is gezakt bij Cambuur, gaat zijn geluk elders beproeven. Hemmen speelde twaalf Eredivisie-wedstrijden en scoorde daarin drie keer.

Wout Droste
Droste gaat, ondanks een nieuw contractvoorstel, vertrekken. De rechtsback wenst een stap hogerop te maken. Droste kwam eerder uit voor Go Ahead Eagles en FC Twente. 

Daniël de Ridder
De Ridder mag uitkijken naar een nieuwe club. De oud-Ajacied wil er komend seizoen financieel op vooruitgaan, maar Cambuur lijkt niet aan die verwachtingen te kunnen voldoen. Het contract van De Ridder is formeel opgezegd.

 

Bob Schepers
Schepers vertrekt. De buitenspeler overweegt serieus te stoppen met voetballen als er zich geen nieuwe Eredivisie-club aandient. Schepers, die slechts zes competitiewedstrijden in actie kwam voor Cambuur, neemt zelf geen genoegen met een club uit de Jupiler League.

Donovan Slijngard
Slijngard dwong als amateur dit seizoen een eenjarig contract af bij Cambuur. De voormalig Sparta-speler, van wie het contract formeel is opgezegd, overtuigde echter niet en mag daarom op zoek naar een nieuwe werkgever.

Damiano Schet
De optie in het contract van Schet wordt niet gelicht. Schet speelde een seizoen voor Cambuur, met de optie voor nog een jaar. In totaal kwam de aanvaller, mede door een liesblessure, tot twee competitiewedstrijden namens de Friese hoofdmacht. 

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Ron Janzen
Janzen werd dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan Cambuur. De 21-jarige verdediger overtuigde echter niet in zijn periode in Friesland. Bij Groningen mag Janzen vertrekken. Het is niet bekend of Cambuur langer doorgaat met de verdediger (foto, in het midden).

Berend Schootstra
Schootstra is, naast Janzen, de tweede huurling die Cambuur dit seizoen overnam van Groningen. Schootstra zat zeven keer bij de wedstrijdselectie, maar kreeg geen speeltijd. Of Schootstra langer in Friesland blijft, is niet bekend (foto, tweede van links).

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder welke spelers bij welke clubs mogen vertrekken:

PSV
Ajax
Feyenoord
AZ
Vitesse
PEC Zwolle
SC Heerenveen
FC Groningen
Willem II
FC Twente