De Tien: controversieelste voetballers van de wereld

De Tien: controversieelste voetballers van de wereld

08-06-2015 10:10
6

Voetballers halen niet alleen maar krantenkoppen dankzij hun kwaliteiten op het veld. Bij een aantal zit er een draadje los en is elk contact met de realiteit verloren. Vandaag de tien meest omstreden voetballers van de wereld.

10. Zlatan Ibrahimovic
Ze zeggen weleens dat er een dunne lijn bestaat tussen genialiteit en dwaasheid. Eerst omarmden de Fransen Zlatan vanwege zijn voetbalkwaliteiten, daarna maakte de Zweed het weer ongedaan door Frankrijk een 'schijtland' te noemen. Ook kan je als ploeggenoot uit het niets een karatetrap voor je hoofd krijgen, zoals Antonio Cassano eens mocht ervaren.

9. Zakaria Labyad
In zijn tijd bij PSV dwong hij resoluut een transfer af naar Sporting Portugal. Toen hij met hangende pootjes terug naar Nederland kwam, maakte hij zich weer niet populair met zijn gedrag. Labyad sloot het seizoen af met een nare overtreding die hem een schorsing van vier wedstrijden opleverde. Een paar weken eerder haalde hij al keihard uit naar Colin Kazim-Richards. 

8. Joey Barton
Barton heeft een lange geschiedenis van geweldadigheden achter zijn naam staan. Van tegenstanders meppen tot een sigaar uitdrukken in het oog van een jeugdspeler, de QPR-speler is verre van een heilig boontje. Ondertussen geeft hij op zijn Twitter-account ook bijna dagelijks zijn ongezouten mening.

7. John Terry
Waar te beginnen met John Terry? Hij heeft een affaire gehad met de vriendin van zijn ploeggenoot. Niet lang daarna kwam hij in een storm terecht door Anton Ferdinand racistisch te beledigen. En als klap op de vuurpijl vierde hij zijn Champions League-overwinning volledig in wedstrijdtenue, terwijl hij geschorst was!

6. Emmanuel Adebayor
Het lijstje clubs van Adebayor (Arsenal, Man City, Tottenham) verraadt al dat hij weinig op heeft met gevoelens van fans. Om toch nog even de antipathie van de Arsenal-supporters vast te beitelen rende hij de complete lengte van het veld over om zijn goal voor Manchester City vlak voor het Arsenal-vak te vieren.

5. Sergio Busquets
De Barcelona-speler zoekt de grens op. Altijd. Hij maakt schwalbes, faket blessures en probeert tegenstanders kaarten aan te smeren. Busquets doet werkelijk alles om zijn team aan een voordeeltje te helpen.

4. Diego Costa
Diego Costa stapt het veld in om oorlog te maken. Hij gaat geen confrontatie uit de weg, sterker nog, als het even kan begint hij er zelf een. Daarnaast is de Chelsea-spits een van de weinige Brazilianen die er niet van droomt om voor zijn geboorteland uit te komen. Vlak voor het WK maakte hij de controversiële switch naar Spanje.

3. Pepe
De Portugees is een van de meest gehate spelers in het voetbal en dat heeft hij totaal aan zichzelf te wijten. Spugen, schoppen, slaan, beledigen, vrijwel niets gaat de verdediger te ver. Het dieptepunt van zijn lange lijst aan misdaden kwam in 2009 toen hij een weerloze tegenstander van Getafe tot meerdere malen toe natrapte.

2. Mario Balotelli
De ondeugendheden van Balotelli zouden enorm grappig zijn, als ze niet zo verontrustend waren. Hij gooide dartpijltjes naar jeugdspelers, ging trainer Roberto Mancini te lijf en zette zijn huis in brand, nadat hij binnen vuurwerk had afgestoken. Liverpool is alweer de vijfde club van de 24-jarige Italiaan en je moet niet verbaasd opkijken als hij na de zomer weer ergens anders opduikt.

1. Luis Suarez
Toegegeven, Suarez gedraagt zich voorbeeldig sinds zijn overstap naar Barcelona. Maar het is onmogelijk om zijn lange lijst aan misdragingen te vergeten. Hij zou Patrice Evra racistisch hebben bejegend, maakt graag een fopduik en heeft tot drie keer toe een tegenstander gebeten. De Uruguayaan heeft nog even te gaan om al zijn wandaden goed te maken.