Transfervrij: op te pikken bij Spurs, Liverpool, Southampton en Swansea

Transfervrij: op te pikken bij Spurs, Liverpool, Southampton en Swansea

05-06-2015 15:00
4

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Premier League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers van de Tottenham Hotspur, Liverpool, Southampton en Swansea die tegen het einde van hun contract zitten.

Tottenham

Tottenham heeft geen spelers met een aflopend contract. Uitzondering is de 44-jarige keeper Brad Friedel die stopt met voetballen.

Liverpool

Glen Johnson
Als een van Liverpool's grootverdieners wordt het lastig voor Johnson. Hij sloeg anderhalf jaar geleden een verlaagde aanbieding af en het ziet er naar uit dat hij de club na zes jaar gaat verlaten.


Southampton

Jos Hooiveld
De Nederlander speelt sinds 2011 aan de Engelse zuidkust, maar de opmars van Southampton de laatste jaren is niet goed geweest voor zijn speeltijd. De verdediger kwam het afgelopen seizoen uit voor Millwall en Norwich City in het Championship.

Swansea

Gerhard Tremmel
Swansea zal de Duitse keeper geen vernieuwde aanbieding doen. Hij kwam gratis over van Red Bull Salzburg in 2011 en was lange tijd de vaste stand-in van Michel Vorm en Lukasz Fabianski. In 2013 speelde hij de gewonnen League Cup-finale tegen Bradford City.


Alan Tate
Tate's vertrek betekent het einde van een dienstverband bij Swansea die begon in 2002 toen hij gehuurd werd van Manchester United. Niet lang daarna nam de club uit Wales hem definitief over.


David Cornell
Cornell is een keeper uit de eigen jeugdopleiding. Na enkele uitleenbeurten in de lagere divisies werd hij teruggehaald als reservekeeper bij The Swans. Maar een plek op de bank was vaak het hoogst haalbare voor de 24-jarige speler.


Rory Donnelly
De 23-jarige spits werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot speler van de maand in de League Two, als huurspeler van Tranmere Rovers. In de eerste maand bij de club scoorde hij drie goals die zijn club uit de degradatiezone bracht.

Josh Sheehan
Zit sinds zijn tiende bij de club. De inmiddels twintigjarige Sheehan tekende in februari bij Yeovil Town als huurspeler. Hij speelde dertien wedstrijden voor The Glovers, maar degradeerde desondanks naar League Two.


Ryan Hedges
De jeugdinternational van Wales speelde geen duel voor Swansea en moet op zoek naar een andere club om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De negentienjarige aanvaller kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Leyton Orient in de derde Engelse divisie.