'Chelsea stuurt oud-Vitessenaar nu alweer op huurbasis weg'
Verdediger heeft nog contract tot medio 2017

'Chelsea stuurt oud-Vitessenaar nu alweer op huurbasis weg'

10-06-2015 18:03
1

Tomas Kalas weet al ruim voor de start van het nieuwe seizoen dat hij volgend jaar opnieuw niet nodig is bij Chelsea. Volgens Sky Sports wordt de verdediger weer verhuurd aan Middlesbrough.

Kalas speelde de tweede seizoenshelft van het voorbij seizoen al voor Boro, dat net naast promotie naar de Premier League greep. De verdediger kwam tijdens zeventien competitiewedstrijden in actie, maar zag dat Norwich City te sterk was in de finale van de play-offs om promotie. Kalas kon evengoed terugkijken op een geslaagde verhuurperiode.

Dat was eerder bij 1. FC Köln in Duitsland absoluut niet het geval. Daar streek hij vorige zomer neer, maar zonder ook maar één competitiewedstrijd te hebben gespeeld vertrok hij er in de winter weer. Het papierwerk voor een nieuwe huurdeal met Middlesbrough bevindt zich in de afrondende fase, aldus Sky.

Kalas speelde van 2011 tot medio 2013 op huurbasis bij Vitesse. In Arnhem was hij een vaste waarde en miste hij bijna geen wedstrijd. Het contract van de Tsjech bij Chelsea loopt nog tot medio 2017.