Sevilla doet transferstrategie uit de doeken: oud-Vitessenaar dicht bij overgang

Sevilla doet transferstrategie uit de doeken: oud-Vitessenaar dicht bij overgang

Gepubliceerd: vrijdag 12 juni 2015 om 15:05vr 12-06-2015 om 15:05

Sevilla is bezig met het vormen van de selectie van volgend seizoen. De Spaanse club speelt volgend jaar Champions League. De winnaar van de Europa League dit seizoen kijkt onder andere naar de tegenstander in de finale.

Op de eigen website geeft algemeen directeur Ramon Verdejo, beter bekend als Monchi, een inzicht in de aanstaande transfers. "De overgang van Gaël Kakuta is heel dichtbij. We hebben nog geen contract getekend, maar die transfer nadert de eindfase", zegt Monchi. "Met de speler zelf zijn we er al uit en ook met zijn club Chelsea komen we ook steeds nader tot elkaar."

Kakuta speelde in het seizoen 2012/2013 voor Vitesse en niet voor PSV, zoals de Spaanse club op de website schreef. De Fransman kwam tot 34 duels in de Eredivisie en speelde daarna voor SS Lazio en afgelopen seizoen voor Rayo Vallecano.

Een andere doelwit voor Sevilla is Yevgen Konoplyanka. De aanvaller van Dnipro Dnipropetrovsk was in de Europa League nog de beul van Ajax door in de Arena het beslissende doelpunt te maken. "Dat wordt een ingewikkelde zaak. Hij is dan wel transfervrij, maar heeft een sterke band met zijn club. Daarnaast hebben we concurrentie van de grootste ploegen in Europa. We proberen hem te halen, maar het gaat moeilijk worden."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws