'Barcelona gaat doorselecteren en laat oog vallen op krijger van 15 miljoen'
Verdediger in beeld

'Barcelona gaat doorselecteren en laat oog vallen op krijger van 15 miljoen'

20-06-2015 12:37
1

FC Barcelona won afgelopen seizoen de treble, maar is niet van plan rustig achterover te leunen. Luis Enrique wil doorselecteren en kijkt rond in Frankrijk.

Barça heeft behoefte aan een concurrent voor Javier Mascherano en in de zoektocht naar een vergelijkbaar type is de Catalaanse grootmacht uitgekomen bij AS Monaco. Aymen Abdennour maakt daar sinds een jaar de dienst uit. Dat is Barça niet ontgaan, zo melden Spaanse media.

Enrique heeft naast Mascherano en de onomstreden Gerard Piqué nog drie volwaardige verdedigers tot zijn beschikking (Marc Bartra, Jeremy Mathieu en Thomas Vermaelen), maar niemand komt in aanmerking voor de natuurlijke opvolging van Carles Puyol. Abdennour past wél in dat profiel en kost vijftien miljoen euro.

De Tunesiër, die sinds de winter van 2014 in het prinsdom speelt, maakte het afgelopen seizoen veel indruk, vooral in de Champions League. Mede door de onverzettelijkheid van de verdediger reikte Monaco tot de kwartfinale van het miljoenenbal. Ook Emanuel Mammana van River Plate staat naar verluidt op het verlanglijstje van Barça.