'Friezen wrijven zich in de handen: Sociedad doet 'miskoop' Finnbogason de deur uit'
Heerenveen bedong percentage van opbrengst bij transfer

'Friezen wrijven zich in de handen: Sociedad doet 'miskoop' Finnbogason de deur uit'

20-06-2015 17:30
4

Aan het Spaanse avontuur van Alfred Finnbogason komt na één seizoen hoogstwaarschijnlijk een einde. De IJslandse spits flopte bij Real Sociedad en staat in de belangstelling van clubs uit Engeland. Dit tot genoegen van sc Heerenveen.

De Friese eredivisionist verkocht Finnbogason afgelopen zomer voor acht miljoen euro aan de Baskische formatie. Het verblijf van de spits - in Heerenveen goed voor talloze doelpunten - liep uit op een deceptie. Sociedad-trainer David Moyes ziet het totaal niet in de aanvaller zitten. Deze zomer mag Finnbogason de club dan ook verlaten. 

Spaanse media melden zaterdag dat onder meer Bolton Wanderers verregaande belangstelling heeft voor de international. Bolton komt uit in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Ook Leeds United en Cardiff City worden genoemd. 

Sociedad verlangt naar verluidt drie á vier miljoen euro voor de geflopte spits. Heerenveen is spekkoper: de Friezen zouden bij de transfer van Finnbogason naar Spanje een doorverkooppercentage hebben bedongen. Maakt de Scandinaviër inderdaad de overstap naar een nieuwe club, dan ontvangt men in Heerenveen een deel van de opbrengst.