PSV rondt transfer af en verliest anderhalf miljoen op dure Eredivisie-aankoop
Transfer is rond

PSV rondt transfer af en verliest anderhalf miljoen op dure Eredivisie-aankoop

24-06-2015 10:41
4

PSV heeft woensdag definitief afscheid genomen van Przemyslaw Tyton. De doelman vertrekt per direct naar VfB Stuttgart, dat de komst van de Pool inmiddels officieel heeft bevestigd.

Tyton kwam in de zomer van 2012 voor 2,5 miljoen euro over van Roda JC, maar wist de verwachtingen in Eindhoven nooit volledig waar te maken. Na 24 optredens in de hoofdmacht vertrok hij vorig jaar op huurbasis naar Elche. In de Primera División kwam hij tot 32 wedstrijden.

In de Bundesliga volgt nu een nieuwe kans op succes. PSV lijdt wel een behoorlijk verlies op de 28-jarige sluitpost, want de transfersom ligt nu zo rond de één miljoen euro. Tyton heeft bij Stuttgart voor twee jaar getekend en kijkt uit naar zijn Duitse avontuur. "Stuttgart is een grote club met een mooie historie. Hopelijk kan ik me met mijn prestaties bij deze club weer in de kijker spelen bij het nationale team", zegt hij op de website van zijn nieuwe club.

"Tyton heeft met zijn kwaliteiten indruk gemaakt in Spanje", reageert ook Stuttgart-directeur Robin Dutt verheugd. "We hebben hem nauwlettend in de gaten gehouden en zijn ervan overtuigd dat hij over alle vaardigheden beschikt om te kunnen slagen in de Bundesliga."

Wedden

Meer odds