Update: Heerenveen maakt ontbinding van verbintenis van geflopte spits bekend
Deen is weg

Update: Heerenveen maakt ontbinding van verbintenis van geflopte spits bekend

03-07-2015 14:11
3

Thomas Dalgaard speelt niet langer bij sc Heerenveen. Met wederzijds goedvinden is het tot 2017 doorlopende contract van de Deen ontbonden.

Dalgaard is inmiddels in onderhandeling met een club uit zijn vaderland, zo meldt de Leeuwarder Courant. De spits werd in januari al een half jaar verhuurd aan Odense, maar het liep niet zoals beide partijen verwacht hadden. De Deense club besloot dan ook de koopoptie niet te lichten en hem terug te sturen naar Heerenveen. Maar ook bij de Friese club blijkt Dalgaard geen toekomst te hebben. De speler en club gaan per direct uit elkaar.

Daarmee is het Dalgaard niet gelukt om in het illustere rijtje van succesvolle Heerenveen-spitsen te komen. In het verleden scoorden spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves en Bas Dost erop los in het blauw-witte shirt met de pompeblêden. Mark Uth staat op het punt een transfer naar Hoffenheim te maken, nadat hij afgelopen seizoen 22 keer scoorde. Hij wordt naar verwachting woensdagmiddag gepresenteerd.

Update 03-07, 14:11 uur
Heerenveen heeft ook op de clubsite aangekondigd dat het contract van Thomas Dalgaard per direct is ontbonden. De spits hoeft niet meer terug te keren en kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Dalgaard speelde negen keer voor Heerenveen.