Babel kiest twee weken na open Ajax-sollicitatie voor oliedollars

Babel kiest twee weken na open Ajax-sollicitatie voor oliedollars

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2015 om 12:21do 02-07-2015 om 12:21

Ryan Babel verruilt Kasimpasa voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-Ajacied tekent een contract voor twee seizoenen bij Al-Ain, zo meldt hij via Instagram.

Babel was de afgelopen twee seizoenen actief voor Kasimpasa, waar hij samenspeelde met onder meer oud-AZ-verdediger Ryan Donk. De oud-international liet twee weken geleden nog weten dat hij openstond voor een nieuw dienstverband bij Ajax, waar hij in het seizoen 2012/13 al eens terugkeerde en de direct de landstitel veroverde.

Met de Amsterdamse club won de aanvaller in het verleden eerder al de landstitel in het seizoen 2003/04, terwijl ook tweemaal de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal werd veroverd. De inmiddels 28-jarige Babel kwam behalve voor Ajax en Kasimpasa eerder uit voor het Engelse Liverpool en het Duitse 1899 Hoffenheim.

Even lonkte een langer verblijf in Turkije voor Babel. In de voorbije weken werd de aanvalle regelmatig in verband gebracht met Besiktas, dat serieuze belangstelling zou hebben gehad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws