Celtic bereikt toch nog akkoord over Nederlander met Turkse roots
Schotten komen er alsnog uit met Dundee

Celtic bereikt toch nog akkoord over Nederlander met Turkse roots

07-07-2015 10:06

Nadir Ciftci, oud-speler van NAC Breda, krijgt alsnog zijn transfer naar Celtic. Zijn huidige club Dundee United heeft een akkoord bereikt met de kampioen van Schotland, bevestigt de club dinsdag in een verklaring.

Celtic deed de afgelopen dagen al diverse pogingen om Ciftci over te nemen, maar wilde niet voldoen aan de vraagprijs van twee miljoen euro. Wigan Athletic wilde dat wel, maar de Nederlander met Turkse roots had op zijn beurt geen zin in een overstap naar de Engelse League One. Nu is er alsnog een akkoord bereikt met Celtic. Ciftci kan deze week met de Schotse topclub om de tafel, waarna de transfer afgerond kan worden.

De 23-jarige Ciftci wordt begeleid door Pierre van Hooijdonk. "We hebben nu van twee clubs een aanbod gehad", zei de oud-Oranje-international deze week tegen de BBC. "Hij heeft Wigan inmidddels al een 'nee' verkocht, maar als een bod van Celtic wordt geaccepteerd, kunnen we praten."

Het contract van Ciftci liep nog tot de zomer van 2016. De aanvaller heeft in twee seizoenen in Schotland al 33 keer gescoord.