Nederlandse 'Speler van het Jaar' gaat in op aanbieding Turkse 'voetbaldwerg'
In Azerbeidjan kende hij een sterk seizoen

Nederlandse 'Speler van het Jaar' gaat in op aanbieding Turkse 'voetbaldwerg'

08-07-2015 12:36
3

Leroy George gaat aan de slag in Turkije. Dat meldt Voetbal International. De 28-jarige aanvaller heeft in het gepromoveerde Göztepe Izmir een nieuwe werkgever gevonden. Er vormen geen beren op de weg, alleen een medische keuring kan een overgang nog dwarsbomen. In Turkije tekent hij voor twee jaar.

De oud-spits van FC Utrecht (in vier seizoenen goed voor negen treffers) en NEC (elf doelpunten in drie jaar) komt transfervrij over van FK Qarabag. In Azerbeidjan kende hij een ijzersterk seizoen. Met Qarabag, dat vorig seizoen FC Twente uitschakelde in de voorronde van de Europa League, legde hij beslag op de beker en bovendien werd de landstitel veroverd. Met tien competitietreffers had de oud-Eredivisionist daar een aanzienlijk groot aandeel in.

George werd door zijn goede prestaties afgelopen jaar uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Azerbeidjan. In totaal speelde hij 78 duels namens de Azerbeidzjanen. Göztepe Izmir promoveerde afgelopen jaar naar de 1. Lig, de Turkse versie van de Jupiler League.