In het kort: Cziommer wil garantie van RKC, Waterman in Champions League

In het kort: Cziommer wil garantie van RKC, Waterman in Champions League

09-07-2015 23:45
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Waterman op hoogste podium
Boy Waterman speelt komend seizoen in de Champions League. Na twee jaar in Turkije kan de oud-doelman van onder meer sc Heerenveen, AZ en PSV een tweejarig contract tekenen op Cyprus, bij APOEL Nicosia. Met die club heeft hij een principe-akkoord bereikt. De 31-jarige Waterman komt transfervrij over van Karabükspor. APOEL stroomt als kampioen van Cyprus in bij de tweede voorronde van de Champions League, die volgende week begint tegen FK Vardar uit Macedonië.

Cziommer stelt eis aan RKC
RKC Waalwijk en Simon Cziommer zullen deze week nog geen overeenstemming bereiken over een samenwerking. De Duitse middenvelder heeft meer tijd nodig, voordat hij aan de slag bij de Jupiler League-club. De twee partijen voerden vorige week een eerste gesprek in Waalwijk. Cziommer heeft echter een harde eis: hij wil de garantie hebben dat hij na het einde van zijn loopbaan verzekerd is van een maatschappelijke carrière. Dat kan via een opleiding of een baan bij een van de sponsors.

Duel PSV niet Annecy
Het oefenduel tussen PSV en Olympique Lyon wordt niet Annecy afgewerkt. Vanwege eerdere ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen
achten de lokale autoriteiten het onverantwoord om de wedstrijd in Annecy te laten plaatsvinden. PSV speelt woensdag tegen Lyon, maar naar een nieuwe locatie wordt dus nog gezocht.

Vleminckx heeft nieuwe club
Voormalig NEC-spits Björn Vleminckx gaat aan de slag bij Goztepe, zo meldt Het Laatste Nieuws. De spits verruilt Erciyesspor voor de Turkse Tweedeklasser. Vleminckx maakte in 2011 door grote indruk in Nederland door 23 keer te scoren in 31 wedstrijden namens NEC. Avonturen bij Club Brugge en Genclerbirligi werden vervolgens een stuk minder succesvol.

Oud-Ajacied in beeld bij Nigeria
Sunday Oliseh wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Nigeria. De voormalige verdediger van onder meer Ajax en Borussia Dortmund lijkt de aangewezen kandidaat om de vertrokken Stephen Keshi op te volgen. "We hebben Oliseh een goede aanbieding gedaan", aldus de Nigeriaanse voetbalbond.

Varela naar Koeweit
Toni Varela vervolgt zijn loopbaan in Koeweit. De middenvelder speelde afgelopen seizoen voor Excelsior, maar gaat nu aan de slag bij Al Jahra, waar hij voor één seizoen heeft getekend. Varela was in Nederland verder actief voor Sparta en FC Dordrecht.

Nieuwe sponsor FC Utrecht

FC Utrecht heeft een nieuwe hoofdsponsor. De Domstedelingen gaan een samenwerking aan met Zorg van de Zaak. Het contract heeft een looptijd van drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar. Het bedrijf is een van de grootste dienstverleners op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg. Volgens FC Utrecht is er 'een unieke Utrechtste samenwerking met een landelijke uitstraling' ontstaan.

Ajax zonder Serero
Ajax moet het voorlopig doen zonder Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder ontbreekt vrijdag in ieder geval tijdens de oefenwedstrijden tegen FC Nordsjaelland en Panathinaikos. Serero heeft enkelklachten. Hoe lang Ajax geen beroep op de kleine speler kan doen is niet bekendgemaakt. De Amsterdammers spelen eind juli al een belangrijke wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De tegenstander wordt volgende week bekend.

Prachtig gebaar Swansea
Swansea City komt haar fans tegemoet. De club uit Wales gaat meebetalen aan toegangskaarten voor uitwedstrijden. De club wil ervoor zorgen dat een kaartje maximaal 30 euro kost. Het initiatief kost Swansea over een heel seizoen 416.500 euro. Bij sommige clubs kosten de kaarten in een uitvak meer dan 70 euro. Er is geen andere club ni de Premier League waarbij de fans verder moeten reizen dan die van Swansea.

FIFA deelt levenslange schorsing uit
Het uitvoerend comité van de FIFA heeft Chuck Blazer (70) levenslang geschorst voor alle voetbalgerelateerde activiteiten. Dat heeft de wereldvoetbalbond donderdag bekendgemaakt. Blazer gaf in 2013 toe steekpenningen te hebben aangenomen rond de toewijzing van de WK's van 1998 en 2010. In 1998 nam hij geld van Marokko aan, in 2010 van Zuid-Afrika. Blazer is kroongetuige van de Amerikaanse justitie.

Tweetal op de training bij NAC
NAC Breda verwelkomt donderdag twee nieuwe gezichten op het trainingsveld. Ronnie Stam en Dustley Mulder trainen vanaf nu mee met de selectie van hoofdtrainer Robert Maaskant. Dat heeft de club via de officiële kanalen laten weten. Stam houdt in Breda zijn conditie op peil, nadat zijn contract bij Standard Luik vorige week was ontbonden. Mulder daarentegen komt op verzoek van de technische staf naar NAC, om te laten zien dat hij in goede conditie verkeert. Hij stond tot voor kort onder contract bij Apollon Limassol.

Heerenveen-back onder het mes
Doke Schmidt moet onder het mes. De enkelklachten waarmee de verdediger van sc Heerenveen vorig seizoen ook al kampte, zijn namelijk nog steeds niet voorbij. Dat drijft hem ertoe dat hij snel een operatie ondergaat. In het AMC in Amsterdam wordt hij geopereerd door enkelspecialist Van Dijk. Dat laat de club uit Friesland donderdag weten op de clubsite. Hoe lang Schmidt aan de kant staat, is nog niet duidelijk.