AZ stuurt spits zonder één wedstrijd in Alkmaar na twee jaar weer weg
Alkmaarders verhuren spits

AZ stuurt spits zonder één wedstrijd in Alkmaar na twee jaar weer weg

24-07-2015 16:25
2

AZ heeft Eli Babalj opnieuw uitgeleend. De spits keert terug naar zijn geboorteland Australië om een seizoen op huurbasis bij Adelaide United FC te spelen.

Dat maken de Alkmaarders vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Babalj heeft onder leiding van John van den Brom geen uitzicht op speelminuten en dus mocht hij in de zomerstop weer uitkijken naar een nieuwe club. De keuze is gevallen op Adelaide.

Het AZ-contract van Babalj loopt nog twee jaar door en de Australische club was niet bereid een transfersom op tafel te leggen. Het is niet bekend of in huurcontract een optie tot koop is opgenomen. Het afgelopen halfjaar werd de 23-jarige spits verhuurd aan PEC Zwolle. Ook dat werd geen succes: hij speelde vier wedstrijden en scoorde niet.

AZ nam Babalj (1,96 meter) in de zomer van 2012 over van Melbourne City FC. Een officieel debuut zat er echter nooit in. Gertjan Verbeek zag het niet in hem zitten en dat gold ook voor opvolgers Marco van Basten en Van den Brom. Babalj, die twee interlands voor Australië op zijn naam heeft staan, kwam ook kortstondig uit voor Rode Ster Belgrado.