'Real Madrid haalt bezem door de selectie: slecht nieuws voor back en controleur'
Genoeg interesse in beide spelers

'Real Madrid haalt bezem door de selectie: slecht nieuws voor back en controleur'

28-07-2015 16:36
2

Asier Illarramendi en Fabio Coentrao moeten deze zomer plaats maken bij Real Madrid. De Spaanse grootmacht heeft beide spelers laten weten dat er voor hen geen toekomst meer is in Madrid. 

Dat schrijft sportkrant Marca dinsdag. Coentrao (27) speelt al sinds medio 2011 voor De Koninklijke, maar is in de afgelopen vier jaar nooit écht uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler. De Portugese vleugelspeler kampt regelmatig met blessureleed en Real hoopt hem nu te kunnen slijten tegen een mooi bedrag. 

Datzelfde geldt voor de 25-jarige Illarramendi (foto), voor wie de Madrilenen in 2013 liefst dertig miljoen betaalden. De controleur kwam in de afgelopen twee seizoenen dan wel tot respectievelijk 29 en dertig competitieduels, maar geldt vooral als stand-in voor Luka Modric en Toni Kroos. Rafa Benitez, de nieuwe trainer van Real, heeft Illarramendi kenbaar gemaakt dat hij niet op veel speeltijd hoeft te rekenen in de aanstaande jaargang. 

Liverpool zou overwegen om de voormalig speler van Real Sociedad naar de Premier League te halen. Voor Coentrao zijn diverse clubs uit Engeland en Italië in de markt.