Messi ver weg voor Ajax en De Boer: Over hem hoeven we het niet te hebben

Messi ver weg voor Ajax en De Boer: "Over hem hoeven we het niet te hebben"

19-08-2015 15:48
8

Niet FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City of Paris Saint-Germain, maar FK Jablonec komt donderdagavond op bezoek in Amsterdam. Frank de Boer neemt zijn 'verlies'.

Ajax vond al in de derde voorronde van de Champions League zijn Waterloo tegen Rapid Wien en is veroordeeld tot het spelen van de play-offs voor de Europa League. In plaats van de grootste clubs van Europa, komt nu een bescheiden ploeg uit Tsjechië op bezoek.

"Maar toch pakken we deze wedstrijd hetzelfde aan", aldus De Boer volgens De Telegraaf op de persconferentie. "We wijzen ze op sterke en zwakke punten. Maar het klopt dat we het nu niet over Lionel Messi hoeven te hebben."

De Ajax-trainer vindt dat veel geoorloofd is donderdagavond. "Als het mooi kan, zullen we het zeker niet nalaten. Maar er zijn ook wel eens momenten dat een tegenstander aandringt, en je blij moet zijn met een goed resultaat", vervolgt hij op de clubsite. "We moeten de spelers aan hun verstand brengen dat het soms ook 'lelijk' moet. Aantrekkelijk voetbal is belangrijk, maar het resultaat heilig. We moeten daar een mooie combinatie in vinden."