Aanpoten voor vertrokken AZ'er: 'Hij moet ondervinden hoe het er aan toe gaat'

Aanpoten voor vertrokken AZ'er: 'Hij moet ondervinden hoe het er aan toe gaat'

24-08-2015 19:22
1

Het is aanpoten voor Aron Jóhannsson bij zijn nieuwe club Werder Bremen. De voormalig spits van AZ heeft nog geen indruk kunnen maken in Duitsland. 

Jóhannsson werd enkele weken geleden voor ruim vijf miljoen euro verkocht aan Werder. Afgelopen weekend mocht hij in de ontmoeting met Hertha BSC tachtig minuten meedoen. De international van de Verenigde Staten speelde bepaald niet overtuigend. 

"Het is lastig voor hem. Hij heeft wedstrijden nodig om te ondervinden hoe het er in de Bundesliga aan toe gaat", aldus Werder-directeur Thomas Eichin. De bestuurder vindt Jóhannsson een 'zeer slimme speler' en verwacht dat de aanwinst binnen enkele optimaal gaat presteren voor de Noord-Duitse formatie. "Als hij zijn teamgenoten en vooral de bewegingen van Ujah leert kennen, wordt hij van grote waarde voor Werder."

Afgelopen zondag nam de 24-jarige Jóhannsson afscheid in Alkmaar. In totaal stond de rechtspoot tweeënhalf jaar onder contract in het AFAS Stadion. In die periode tekende hij voor 29 Eredivisie-treffers.