'Stuttgart kan 14 miljoen winst maken op bij FC Groningen opgehaalde speler'

'Stuttgart kan 14 miljoen winst maken op bij FC Groningen opgehaalde speler'

31-08-2015 14:42
2

VfB Stuttgart doet er alles aan om Filip Kostic tijdens de laatste uren van de transferperiode te behouden. 'Die Schwaben' weten dat er flinke interesse voor de oud-speler van FC Groningen is.

Kostic maakte vorige zomer voor zes miljoen euro de stap van FC Groningen naar Stuttgart. Hoewel de ploeg een zeer moeizaam jaar kende, maakte Kostic indruk. Hij speelde 29 wedstrijden en scoorde drie keer. Schalke 04, VfL Wolfsburg en Hamburger SV raakten gecharmeerd van Kostic.

Stuttgart wil echter geen zakendoen voor een bedrag onder de 25 miljoen euro, zo laat de leiding van de club weten aan Kicker. "Het is voor 99,9 procent zeker. Hij zal niet van club veranderen", laat zijn zaakwaarnemer Rade Gavrilovic weten.

Schalke 04 zou de club zijn die het meest voor Kostic wil betalen. Die Köningsblauen waren bereid om met twintig miljoen over de brug te komen, maar dat is voor Stuttgart dus niet genoeg. Het contract van Kostic bij Stuttgart loopt nog vier jaar door. De club wil het salaris van Kostic, die 600.000 euro per jaar krijgt, na alle geruchten gaan verhogen.