Update: Ambitieuze Championship-club maakt komst van John wereldkundig

Update: Ambitieuze Championship-club maakt komst van John wereldkundig

01-09-2015 20:47
4

Ola John komt in het restant van dit seizoen uit voor Reading. De Championship-formatie neemt de Nederlandse vleugelspits op huurbasis over van Benfica. De officiële mededeling laat nog even op zich wachten.  

FOX Sports meldt dinsdagavond dat Reading een optie tot koop heeft bedongen op John. Mocht de club dit seizoen promoveren naar de Premier League, dan kan Benfica liefst acht miljoen euro tegemoet zien. 

Wedden

Meer odds

Eerder deze zomer leek John (23) de overstap te maken naar Swansea City. Die transfer ketste op het laatste moment af. Het was duidelijk dat Benfica deze zomer van de éénvoudig Oranje-international af wilde. De situatie is opmerkelijk te noemen: dit seizoen kreeg John veel speelminuten in de Portugese competitie. Voor trainer Rui Vitoria komt het vertrek van de dribbelaar dan wellicht ook ongelegen. 

Reading is momenteel een middenmoter in de tweede divisie van Engeland. De nummer dertien van het Championship slaagde er maandag in om nog een andere oude bekende uit de Eredivisie op huurbasis in te lijven. Lucas Piazon, ex-huurling van Vitesse, wordt door Chelsea een jaar gestald bij The Royals. 

Update 20:47: Reading heeft de komst van John inmiddels bevestigd. De vleugelspits wordt inderdaad voor één seizoen gehuurd door de ambitieuze Championship-club.