Bakkali haalt keihard uit naar PSV: Ik kookte vanbinnen, nu nog steeds

Bakkali haalt keihard uit naar PSV: "Ik kookte vanbinnen, nu nog steeds"

02-09-2015 07:54
36

Zakaria Bakkali is dolblij dat hij weg is bij PSV. De Belg beleefde naar eigen zeggen een verloren jaar, maar speelt sinds deze zomer voor het Spaanse Valencia. En de Rode Duivel is duidelijk blij met zijn keuze.

"Ik had vijftien interessante voorstellen", zegt Bakkali in Het Nieuwsblad en HLN. "Maar ik koos niet voor het geld, wel voor een team dat een langetermijnproject in gedachten had. Valencia rekent nu nog niet op mij. ­Normaal ook als je anderhalf jaar niet meer gespeeld hebt."

Bakkali werd bij PSV 'persona non grata' toen hij besloot niet bij te tekenen. De vleugelaanvaller werd uit de selectie gezet en kreeg geen speelminuten meer. "Maar als ik het mocht herdoen, zou ik net hetzelfde gedaan hebben: niet bijtekenen bij PSV. Het ging me niet om het geld, het was puur sportief. Misschien dat als PSV erop terugblikt, het zijn mening wel zou bijstellen. Want ze gebruikten mij om een voorbeeld te stellen."

"Ze dachten dat ik wel zou bijtekenen als ik in de B-kern zou panikeren. Maar ik bleef rustig. In Nederland werd ik door de ­media afgeschilderd als een enfant terrible. Ik kookte vanbinnen, nu nog steeds, maar die woede uitte ik nooit. Ik ben rijper geworden."

Overigens is het nog zeer de vraag of Bakkali bij Valencia wel aan spelen toekomt. Hij werd in elk geval niet opgenomen in de selectie voor de Champions League. "Maar dat mag ik ook niet verwachten: ik heb anderhalf jaar niet gevoetbald", zegt hij. "Als ik wat minuten verzamel, is dat al mooi meegenomen. Nu denk ik alleen maar aan trainen, trainen en nog eens trainen. Ik ben nog jong. Ik ben diep gevallen, heel diep. Nu kom ik terug. Sterker."