Omstreden Vidal legt alles uit: Waarom zou ik hem niet vertrouwen?

Omstreden Vidal legt alles uit: "Waarom zou ik hem niet vertrouwen?"

11-09-2015 23:43

Bayern München-coach Josep Guardiola heeft een lans gebroken voor Arturo Vidal. De middenvelder is opnieuw in opspraak geraakt, nadat hij vorige week vroegtijdig vertrok bij de Chileense nationale ploeg.

Vidal zou het Chileense kamp hebben verlaten vanwege problemen met zijn zoontje, maar bronnen in Chili meldden dat de middenvelder uit de selectie zou gezet door bondscoach Jorge Sampaoli. De keuzeheer zou niet blij zijn met de nachtelijke activiteiten van zijn pupil. Eerder dit jaar kwam Vidal ook al negatief in het nieuws, toen hij een auto-ongeluk veroorzaakte nadat hij had gedronken.

Guardiola staat echter vierkant achter Vidal. "Ik geloof Arturo. Dit soort dingen gebeuren in Spanje, Duitsland, Italië en dus niet alleen in Chili", liet de coach weten op de persconferentie. "Ik heb met hem gesproken en hij heeft me verteld wat er is gebeurd. Hij heeft de coach van Chili toestemming gevraagd, omdat er problemen waren met zijn zoon. Daar wilde hij graag bij zijn. Waarom zou ik hem niet vertrouwen? Ik luister niet naar speculaties."