Gomes vol onbegrip over 'Hiddink-chemie': Dat ben ik nooit vergeten

Gomes vol onbegrip over 'Hiddink-chemie': "Dat ben ik nooit vergeten"

12-09-2015 13:53
9

Het vertrek van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal heeft voor verbazing gezorgd bij Heurelho Gomes. De Braziliaanse doelman, die de coach als vader zag tijdens zijn periode bij PSV, kan zich niet voorstellen dat er geen chemie was tussen Hiddink en de spelersgroep van Oranje.

"Hij is een geweldige trainer", zegt de keeper in het Algemeen Dagblad. "Hiddink gaf je op je kop als het nodig was, maar hielp je waar hij kon, ook op persoonlijk vlak. Ik weet nog dat ik bij PSV privéproblemen had. Mijn vader had kanker. Op een dag zei Hiddink: 'Wil je naar Brazilië? Prima, en kijk daar hoe lang je wilt blijven. Ik steun je.' Dat ben ik nooit vergeten."

Gomes voelt nog altijd veel liefde bij PSV. De doelman van Watford, die droomt van een terugkeer naar Eindhoven, heeft nog contact met teammanager Mart van den Heuvel. Gomes vond dat het hoog tijd was voor een titel van PSV. "In mijn tijd werd PSV vier jaar op een rij kampioen. Ongekend. Daarna zeven jaar niet. Ik zag toen al aankomen dat het steeds minder ging, probeerde dat in een paar interviews duidelijk te maken. Ik wil daar niet te diep op ingaan, maar dat was achteraf niet slim. Zou ik nu anders doen."