Messi eist negatieve én positieve hoofdrol op bij simpele zege Barcelona

20-09-2015 22:20
3

FC Barcelona heeft ook de vierde competitiewedstrijd in een zege omgezet. De Catalanen gingen in eigen huis niet voluit tegen Levante, maar wonnen uiteindelijk wel ruim (4-1). Lionel Messi had weer eens een hoofdrol.

Barcelona-coach Luis Enrique gaf Andrés Iniesta en Luis Suarez rust, maar voor Neymar en Messi was er wel een basisplaats. In de eerste helft bleef Levante relatief makkelijk overeind tegen de Catalanen, die in een te laag tempo speelden. In het tweede bedrijf verhoogde Barcelona de druk en was het ook direct gevaarlijk. Op aangeven van Messi opende Marc Bartra na vijf minuten de score, waarna het rap ging.

Via een 'flipperkastgoal' was Neymar zes minuten na de openingstreffer trefzeker. Vervolgens was het de beurt aan Messi, die uit een strafschop trefzeker was. Niet veel later mocht de Argentijnse ster opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar ditmaal mikte hij hoog over. Nadat Levante via Victor Casadesús profiteerde van gegrabbel van Barcelona-doelman André Ter Stegen, was het slotakkoord alsnog voor Messi.

Met een karakteristieke individuele actie bepaalde hij de eindstand op 4-1. Barcelona is na vier wedstrijden nog zonder puntenverlies en heeft een voorsprong van twee punten op Real Madrid, Villarreal en Celta de Vigo. Levante staat met twee punten op de zestiende plaats.