Aankoopbeleid Ajax zit talent dwars: 'Niet bevorderlijk, die nieuwe middenvelders'

4 november om 15:07

Lucas Andersen is dit seizoen door Ajax gestald bij Willem II. De 21-jarige Deen moet in Tilburg bewijzen dat hij goed genoeg is om na de zomer weer in aanmerking te komen voor een basisplaats in de Arena. 

"Ik geloof erin dat ik basisspeler kan worden bij Ajax", vertelt de rechtspoot gedecideerd aan Voetbl International. "Al wil ik daar op dit moment niet aan denken. Alleen handhaving met Willem II telt nu voor mij."

Andersen heeft het naar zijn zin bij de Tricolores. "Ik voel me hier vrij, krijg vertrouwen en het belangrijkste: ik speel elke week. Ik zag het niet zitten om bij Ajax een heel seizoen op de bank te gaan zitten", vertelt hij. De mededeling dat er bij Ajax vooralsnog geen plek voor hem is, deed zeer. "Natuurlijk was het een grote teleurstelling dat ik bij Ajax op een zijspoor belandde. En het is voor je gevoel ook niet bevorderlijk dat er de afgelopen maanden veel nieuwe middenvelders naar Amsterdam zijn gehaald."

"Maar ik kan daar niets aan veranderen", vervolgt hij. "Het enige wat ik kan doen, is in Tilburg laten zien dat ik nog steeds een groot talent ben. Qua voetbal past Willem II bij me. We hebben een paar keer pech gehad, maar gezien ons spel kunnen die punten niet uitblijven."