Verlies deerde Henry niet: Vijf uur nadat de Twin Towers waren neergekomen

Verlies deerde Henry niet: "Vijf uur nadat de Twin Towers waren neergekomen"

17-11-2015 13:23
31

De oefeninterland van dinsdagavond tussen Engeland en Frankrijk zal volledig in het teken staan van de aanslagen in Parijs van vorige week vrijdag. De situatie doet Thierry Henry denken aan zijn tijd als speler van Arsenal, dat gedwongen werd te spelen op 11 september 2001.

"Toen de Twin Towers werden aangevallen op 9/11 voelde iedereen zich Amerikaans. Toen Londen kapot was van de aanslag op de metro in 2005 waren we allemaal Brits. Vanavond op Wembley zal de hele wereld Frans zijn", zo verwacht Henry in zijn column voor The Sun. "De wreedheden van vrijdag in Parijs hebben mensen van over de hele wereld met elkaar verbonden. Die solidariteit zal vanavond voor iedereen zichtbaar zijn."

Henry maakte zelf mee dat hij een wedstrijd moest spelen na een terroristische aanslag. "Ik zal nooit vergeten dat Arsenal werd opgedragen om de wedstrijd in de Champions League tegen Real Mallorca te spelen, net nadat vijf uur geleden de Twin Towers waren neergekomen." Arsenal, met de Fransman in de gelederen, verloor die avond met 1-0. "Het was de enige keer in mijn carrière dat het me niet uitmaakte dat we verloren."

"We speelden omdat we moesten spelen, maar ondanks dat ik fysiek op het veld aanwezig was, was ik mentaal aan de andere kant van de Atlantische Oceaan met al die getroffen mensen. We vlogen die nacht terug naar Londen terwijl alle andere vliegtuigen aan de grond werden gehouden en niemand dacht ook maar aan het resultaat van de wedstrijd die we net gespeeld hadden."

Henry verwacht een mooi eerbetoon aan de slachtoffers en een duidelijke reactie op de aanslagen. "Het zal vanavond hetzelfde voelen. Wie wint en wie er speelt doet er niet toe. Het gaat erom de terroristen te laten zien dat we sterk en verenigd blijven."