AZ op pijnlijke wijze uitgeschakeld na onnodige nederlaag tegen Partizan

26-11-2015 20:49
5

AZ is uitgeschakeld voor een verder verloop in de Europa League. De Alkmaarders kwamen tegen Partizan Belgrado nog wel op voorsprong, maar gingen alsnog onderuit (1-2).

Zonder de niet-speelgerechtigde Mounir El Hamdaoui, maar met Dabney Dos Santos trok AZ vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. De ploeg van trainer John van den Brom drukte Partizan direct met de rug tegen de muur en kreeg in de eerste helft ook enkele serieuze mogelijkheden. Zo schoot Alireeza Jahanbakhsh na een vloeinde AZ-aanval net naast en vond Dos Santos vanuit een moeilijke hoek de vingertoppen van Partizan-goalie Filip Kljajic.

Na rust was het wel snel raak voor de ploeg van trainer John van den Brom. Dos Santos kreeg de bal plotseling voor zijn voeten in het strafschopgebied en krulde prachtig raak in de verre hoek: 1-0. Nadat Vincent Janssen enkele minuten later verzuimde de tweede Alkmaarse treffer te fabriceren, was het aan de andere kant plotseling raak. Geheel ongedekt mocht Aboubakar Oumarou, tussen drie AZ-verdedigers, vrij raak koppen (1-1).

Niet veel later kwam AZ bijna op achterstand, maar Nikola Ninkovic was met een mislukte stift veel te nonchalant in de afronding. In de slotfase ging het uiteindelijk alsnog mis voor de Alkmaarders. Opnieuw was Oumarou de plaaggeest. Ditmaal legde de aanvaller van Partizan de bal panklaar voor de voeten van toptalent Andrija Zivkovic, die eenvoudig raak schoot. AZ eindigt door de nederlaag op de vierde plaats in groep L en kan zich focussen op de Eredivisie.