In het kort: Denswil de held, Pieters voert ranglijst aan, Robben niet fit

In het kort: Denswil de held, Pieters voert ranglijst aan, Robben niet fit

03-12-2015 23:32
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Denswil de held
Stefano Denswil heeft eigenhandig 'zijn' Club Brugge naar de volgende ronde van de Beker van België geloodst. De oud-Ajacied was in de slotfase van het duel met Lokeren beslissend. Invaller Lior Refaelov werd onderuit gehaald en de daaropvolgende vrije trap werd door Denswil knap voorbij Lokeren-goalie Davino Verhulst geschoten. Club Brugge stoot zo door naar de kwartfinale van de Beker van België.

Pieters aan kop
Erik Pieters is bezig aan een ijzersterk seizoen in dienst van Stoke City en ook statistisch doet de 27-jarige verdediger het goed. Hij heeft dit seizoen de meeste geslaagde tackles uitgevoerd van alle spelers in de Premier League. Dat vond Squawka, een Engelse statistiekenboer, uit. Met 43 geslaagde tackles staat hij bovenaan de ranglijst, voor Lucas Leiva (Liverpool), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Robbie Brady (Norwich City) en N'Golo Kanté (Leicester City).

Robben en Costa twijfelgevallen
Arjen Robben en Douglas Costa vormen een groot vraagteken voor de competitiewedstrijd van Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach. De kans is groot dat trainer Pep Guardiola geen beroep op de twee vleugelaanvallers kan doen. Robben liep anderhalve week geleden een spierverrekking op en heeft de groepstraining nog niet hervat. Costa heeft last van een hamstringblessure.

Gomes zorgenkindje
Heurelho Gomes was afgelopen week het zorgenkindje van Watford. In de competitiewedstrijd van de Engelse promovendus tegen Aston Villa werd de doelman hard geraakt door een ploeggenoot, waarna hij per brancard van het veld werd gedragen. Gomes is inmiddels terug op het trainingsveld, maar het is nog niet zeker of hij zaterdag in actie kan komen tegen Norwich City. "Hij heeft meer last van zijn nek dan van zijn hoofd. Ik ga er wel vanuit dat hij speelt, hij is één van onze leiders in het veld", zegt manager Quique Sanchez Flores, manager van Watford.

Goed nieuws in Doetinchem
De Graafschap kan snel weer beschikken over Dean Koolhof. De aanvallende middenvelder is na bijna vier maanden terug op het trainingsveld van de Doetinchemse club. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, tegen PEC Zwolle, viel Koolhof uit met een zware liesblessure. Inmiddels ziet het er beter voor hem uit. Als de revalidatie volgens plan blijft verlopen kan Koolhof na de winterstop zijn rentree in het shirt van De Graafschap maken.

FIFA overweegt WK-uitbreiding
Het bestuur van de FIFA bespreekt deze week de optie om het deelnemersveld van het WK te vergroten van 32 naar 40 landen. De komende twee WK's, in respectievelijk Rusland (2018) en Qatar (2022), worden nog afgewerkt met 32 landen. De uitbreiding zou pas in kunnen gaan bij het WK 2026. Daar is nog geen organisator voor aangewezen.

Bijzonder trainingskamp NAC
De selectie van NAC belegt in de winterstop een trainingskamp in Roosendaal. Dat heeft alles te maken met een gebrek aan financiële middelen bij de Jupiler League-formatie. Doorgaans reist NAC enkele dagen af naar Valencia, maar daar is dit jaar geen budget voor.

Balkenshirt terug in Nijmegen
De kans is groot dat NEC komend seizoen weer terugvalt op een traditie. De supporters zien graag dat het zogenaamde balkenshirt terugkeert in Nijmegen en volgens Omroep Gelderland is de clubleiding bereid om gehoor te geven aan die lokroep. Dat betekent dat NEC komend seizoen mogelijk in drie verschillende shirts komt te spelen: het huidige shirt, het balkenshirt en het uitshirt. 

Vormer in gesprek
Ruud Vormer staat open voor een langer verblijf bij Club Brugge. Zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht bevestigt tegenover De Telegraaf dat beide partijen momenteel in gesprek zijn over een nieuw contract. "Het uitgangspunt is een nieuwe verbintenis te sluiten tot medio 2019." Vormer, wiens huidige verbintenis nog doorloopt tot medio 2017, is sinds zijn komst in 2014 uitgegroeid tot een belangrijke speler bij Brugge.