Van Beek heeft geen voorkeur: Als ik speel, is het goed

Van Beek heeft geen voorkeur: "Als ik speel, is het goed"

06-12-2015 11:35
3

Feyenoord neemt het zondagmiddag op tegen Heracles Almelo. Sven van Beek beseft dat alleen een overwinning telt, wil Feyenoord het gat met Ajax te verkleinen. 

Op de vraag welke ploeg, Feyenoord of Ajax, verder is, is Van Beek duidelijk. "Er is niet zo heel veel verschil tussen Ajax en Feyenoord. Ik denk dat wij bij vlagen beter spelen. Zij hebben gewoon een paar goede spelers die de kansen afmaken", zegt de verdediger tegen de NOS.

Het spel van Feyenoord kan nog beter, erkent Van Beek. Er wordt echter hard aan gewerkt. "We bespreken telkens de dingen die fout gaan. Daardoor worden we steeds sterker. We maken stappen", aldus Van Beek, die baalt van de veertien tegengoals die Feyenoord dit seizoen tegenkreeg. "Je hebt een goede aanval nodig, maar ook een goede verdediging. Elk doelpunt dat je kan voorkomen, kan belangrijk zijn."

Van Beek is inmiddels niet weg te denken uit het hart van de defensie, al voelt de centrale verdediger zich geen leider. "Nee, iedereen luistert naar elkaar. Ik probeer mijn steentje bij te dragen", aldus Van Beek, die geen specifieke voorkeur heeft voor Jan-Arie van der Heijden of Eric Botteghin. "Voor mij maakt het niet veel uit. Het zijn wel twee andere types. Jan is sowieso wat meer voetballend, alleen Eric is verdedigend wat sterker. Maar ik kijk vooral naar mezelf en als ik speel, is het goed", besluit Van Beek.