Schorsing voor Düsseldorf-speler wegens vrouwonvriendelijke uitspraak

Schorsing voor Düsseldorf-speler wegens vrouwonvriendelijke uitspraak

Gepubliceerd: dinsdag 8 december 2015 om 15:25di 08-12-2015 om 15:25

Kerem Demirbay is wegens vrouwonvriendelijke uitspraken voor vijf weken geschorst door de Duitse voetbalbond DFB. De speler van Fortuna Düsseldorf ging eind vorige maand over de schreef richting scheidsrechter Bibiana Steinhaus.

Dat gebeurde nadat Demirbay in de uitwedstrijd bij FSV Frankfurt (1-2) kort voor tijd zijn tweede gele kaart had gekregen, meldt Spiegel. "Vrouwen hebben op een voetbalveld niets te zoeken", liet hij weten aan de vrouwelijke arbiter. De straf voor de 22-jarige Duitser valt niet hoger uit, omdat hij zich al verontschuldigde bij Steinhaus en vrijwillig meisjesteams gaat trainen.

Ook op Instagram trok Demirbay het boetekleed aan. "Ik betreur mijn uitspraken. Ik had het nooit mogen zeggen. Het is ook niet mijn beeld over vrouwen." Overigens loopt zijn schorsing af op 11 januari 2016. Daardoor hoeft hij naast zijn reguliere schorsing slechts twee wedstrijden van Fortuna Düsseldorf in de Tweede Bundesliga te missen.

Demirbay kwam eerder uit voor Hamburger SV en FC Kaiserslautern. Sinds afgelopen zomer speelt de middenvelder in Düsseldorf.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws