'Barcelona ziet voormalig Ajax-doelwit als ideale aanvulling voor selectie'

'Barcelona ziet voormalig Ajax-doelwit als ideale aanvulling voor selectie'

11-12-2015 09:32

FC Barcelona heeft dringend behoefte aan een nieuwe aanvaller, zo stellen Spaanse media al langere tijd. Zelfs Oscar Cardozo wordt nu in verband gebracht met de Catalanen. De spits was eerder een doelwit van Ajax.

Door het vertrek van Pedro, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Chelsea, heeft Barça-trainer Luis Enrique aanvallende impulsen nodig. Het liefst van buitenaf, want hij wil meer smaken hebben dan enkel en alleen Munir El Haddadi en Sandro Ramirez. In de voorhoede bij Barcelona loopt het supertrio Lionel Messi-Luis Suarez-Neymar, maar als één van hen een blessure oploopt, wordt de spoeling dunner en dunner.

Barcelona wil het liefste Nolito van Celta de Vigo inlijven, maar het bestuur stelt dat Barcelona hem niet kan veroorloven. Een huurling of een transfervrije speler geniet de voorkeur. Gezien de problemen van Cardozo bij zijn huidige club Trabzonspor is hij ineens interessant. De 32-jarige spits liet in het verleden bij Benfica al zien een ware goaltjesdief te zijn. Alvaro Negredo wordt ook genoemd als optie, maar dan als huurling.