Van Ginkel geeft teken van leven en beleeft 'dramatisch' moment bij Stoke

Van Ginkel geeft teken van leven en beleeft 'dramatisch' moment bij Stoke

14-12-2015 19:47
5

Marco van Ginkel heeft 'het' nog niet in dienst van Stoke City. De van Chelsea gehuurde middenvelder mocht afgelopen weekend voor het eerst sinds de zesde speelronde in de basis opdraven.

Van Ginkel kreeg een uur speeltijd in de doelpuntloze competitiewedstrijd van Stoke City tegen West Ham United. "Ik was blij weer in de basis te mogen beginnen", vertelt hij aan Stoke Sentinel. "Ik wil meer spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team. De wedstrijd tegen West Ham was een goede kans, maar die heb ik niet gegrepen. Hopelijk lukt het de volgende keer wel…"

In de zomer kwam Van Ginkel met hoge verwachtingen naar Stoke. 'De nieuwe Frank Lampard', zoals hij bij zijn komst werd betiteld, heeft het echter nog niet helemaal kunnen waarmaken. Hij lonkt naar een doelpunt. "Opduiken in de zestien en scoren is een van mijn kwaliteiten", aldus Van Ginkel, die in het duel met West Ham kansen kreeg om zichzelf te belonen.

"Dat had ik moeten doen, maar bij de eerste kans lukte het niet een voorzet van Ibi (Ibrahim Afellay, red.) goed in te schatten. En bij de tweede kans had ik totaal niet verwacht de bal voor mijn voeten te krijgen. Mijn schot was dramatisch."