De Boer baalt van 'naïeve jongetjes': Dan was je nu misschien door geweest

De Boer baalt van 'naïeve jongetjes': "Dan was je nu misschien door geweest"

16-12-2015 19:02
7

Ajax kende een eerste seizoenshelft met twee gezichten: in de Eredivisie loopt alles op rolletjes, maar in de KNVB Beker en de Europa League is het avontuur voor dit seizoen al afgelopen. Met name dat laatste was nogal pijnlijk, zo vindt ook Ajax-trainer Frank de Boer.

"We zijn in dat opzicht nog te veel jongetjes", vindt De Boer. "Dat is de grotemannenwereld. We zijn heel dicht bij die deur, maar we moeten hem nog wel openen; dat we beseffen: wat wordt er gevraagd op dat moment", zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV.

De Boer weet dat er in Europa wat anders wordt gevraagd. "Het zijn andere wedstrijden. In de competitie kan je het vaak nog herstellen, hier kan dat niet. Ze moeten beseffen dat het 'do or die' is. Zoals we heel vaak goals tegen hebben gehad, ook in de voorronde, dat is ongelooflijk zuur. Daar moeten we heel veel van leren."

"In Nederland zijn we soms toch nog een beetje naïef, maar we moeten echt beseffen: op dat moment mag die goal niet vallen, uit tegen Fenerbahçe, in de laatste seconde. Wat er ook gebeurt, die bal gaat er níét in. Dan was je nu misschien wel door geweest. Van dat soort dingen moeten we echt af", aldus De Boer.