Spits neemt Football Manager mee na transfer: Zo medespelers leren kennen

Spits neemt Football Manager mee na transfer: "Zo medespelers leren kennen"

21-12-2015 17:28
1

Bafetimbi Gomis vertelt dat hij veel heeft gehad aan het spel Football Manager, vlak na zijn transfer van Olympique Lyon naar Swansea City. De Fransman is een fervent speler van het voetbalspel en leerde zijn nieuwe medespelers goed kennen door de game.

Gomis vertrok vorige zomer naar Swansea en nam op zijn vakantie het spel mee. "We speelden bij mijn vorige club Lyon vaak Football Manager. Nadat ik mijn contract bij Swansea ondertekende, ging ik op vakantie en nam ik het spel mee. Als je de meest recente versie hebt, zie je bij elke speler ook een foto. Dus zo begon ik mijn nieuwe medespelers te bestuderen."

"Hun namen, hun vorige clubs, hun posities op het veld. Ik bestudeerde zelfs hun statistieken, zodat ik te weten kwam of zij meer van de goals of de assists waren. Het heeft me flink geholpen", aldus Gomis tegenover The Daily Mail. Ook nu speelt hij nog vaak. "Het regent veel in Swansea, dus dan blijf je al snel binnen. Dan heb je dus ook meer tijd om Football Manager te spelen. Soms ergert mijn vrouw zich er wel aan. Maar goed, als je wint... Zen..."