'Oranje-leger overspoelt dolend Galatasaray: drietal geeft definitief jawoord'

'Oranje-leger overspoelt dolend Galatasaray: drietal geeft definitief jawoord'

Gepubliceerd: zondag 27 december 2015 om 18:17zo 27-12-2015 om 18:17

Galatasaray is in de ban van een Nederlandse transfergolf. Ryan Donk lijkt binnen en in Turkije wordt inmiddels ook melding gemaakt dat Oussama Tannane en Gregory van der Wiel eraan komen.

Galatasaray kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kayserispor en raakt de aansluiting met Fenerbahçe en koploper Besiktas langzaam kwijt. En dus moet er wat gebeuren bij de regerend landskampioen, die de Nederlandse markt afstruint en zich op korte termijn ook gaat versterken.

De komst van Donk is zo goed als afgerond en dus kan Galatasaray doorschakelen naar andere doelwitten. Tannane en Van der Wiel zijn nadrukkelijk in beeld én hebben volgens Habertürk al hun jawoord gegeven. Heracles Almelo en Paris Saint-Germain kwamen nog niet met witte rook. Ook Galatasaray heeft nog niets officieel bevestigd.

Een eventuele transfer van Van der Wiel naar de Turkse topclub mag een verrassing worden genoemd. De rechtsback van PSG en Oranje leek aanvankelijk op weg naar Internazionale. Ook Tannane was een lastig verhaal, maar Heracles lijkt nu toch overstag te zijn gegaan.

Het is nu alleen nog wachten op uitsluitsel rond Ricardo van Rhijn. De uitgerangeerde rechtsback van Ajax tekent zo goed als zeker in Istanbul. Galatasaray zou al een miljoenenakkoord hebben bereikt met de Amsterdamse club. Het kan ook zijn dat Van Rhijn niet meer nodig is als Van der Wiel komt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws