Galatasaray ging voor complete Nederlandse enclave: akkoord met Ten Cate

Galatasaray ging voor complete Nederlandse enclave: akkoord met Ten Cate

30-12-2015 07:13
6

De 61-jarige oefenmeester Henk ten Cate, die in het verleden onder meer de hoofdcoach van Ajax was, gaat aan de slag bij Al-Jazira. Hij tekende voor een halfjaar, maar kon ook naar Galatasaray.

"Ik was mondeling akkoord met Galatasaray over een contract voor 2,5 jaar en ging ervan uit dat ik daar trainer zou worden. Waarom dat toch niet doorging, weet ik nog steeds niet", stelt Ten Cate in gesprek met De Telegraaf. Het werd Al-Jazira. "Ik werd vorige week gebeld door iemand die ik uit mijn periode bij Al-Ahli ken. Al-Jazira zat omhoog en hij vroeg of ik aan de slag wilde."

Ten Cate tekende voor vijf maanden. "Ik wilde geen langere verbintenis of allerlei opties, omdat ik na zo’n lange afwezigheid eerst weer wil kijken hoe het trainerschap me bevalt", stelt de 61-jarige coach. "Ik had zin om weer aan de slag te gaan en ik voel dat ik hier nog steeds mijn waarde kan hebben. Bovendien ben ik nog heel fit. En natuurlijk word ik er goed voor betaald."

De hoofdpersoon kan putten uit een aardige selectie, met onder meer Jefferson Farfan en Mirko Vucinic. Beiden zijn echter geblesseerd en moesten een operatie ondergaan. "Het is de bedoeling twee buitenlandse versterkingen te halen als vervangers van Farfan en Vucinic. Dat moeten voltreffers zijn, want ik mag maar drie buitenlanders opstellen", besluit ten Cate.