Ziyech keihard voor 'grote naam' Van Basten: Hij is geen toptrainer

Ziyech keihard voor 'grote naam' Van Basten: "Hij is geen toptrainer"

02-01-2016 09:52
13

Hakim Ziyech is doorgaans uitgesproken, neemt geen blad voor de mond. De aanvallende middenvelder van FC Twente wil graag een transfer maken en maakte in het verleden een moeilijke periode door bij sc Heerenveen, onder Marco van Basten.

Het gezicht van Ziyech betrekt als hij met De Volkskrant spreekt over de assistent-bondscoach van Oranje. "Hij wisselde me in mijn eerste seizoen een keer in de rust en stalde me daarna bij de beloften. Zonder uitleg. Aan communiceren deed hij überhaupt niet", steekt Ziyech van wal in de krant.

Het blijft daar niet bij, de speler van Twente is namelijk snoeihard in zijn commentaar. Een seizoen na het incident brak Ziyech door in Friesland. "Het had veel sneller kunnen gaan, Van Basten is een mooie naam, maar geen toptrainer."

"Hij heeft zich bij AZ gerealiseerd dat-ie er niet geschikt voor is. Dat had hij al bij Heerenveen moeten doen. Nu is hij toch weer assistent bij Oranje. Als je mensen kent of een grote naam hebt, kom je altijd wel weer aan de bak. Bij mij telt kwaliteit", besluit Ziyech.