Vlaar kan vliegensvlug promotie maken bij AZ: "Zou hartstikke mooi zijn"

11 januari om 16:26

Ron Vlaar kan mogelijk snel promotie maken bij AZ. De centrale verdediger tekende onlangs een contract tot het einde van dit seizoen en kan zomaar de aanvoerdersband overnemen van de vertrokken Jeffrey Gouweleeuw.

Vlaar is volgens RTVNH de belangrijkste gegadigde om de band over te nemen van Gouweleeuw, die zaterdag een deal maakte met FC Augsburg. De Bundesliga-club strikte de vorige aanvoerder van AZ voor naar verluidt drie miljoen euro. "Het is heel jammer voor ons dat hij hier is vertrokken, maar voor hem is het een mooie stap in zijn carrière. Ik heb hem nog niet gesproken, maar dat ga ik zeker nog doen", aldus Vlaar.

De routinier krijgt daarom wellicht de band om zijn arm geschoven van trainer John van den Brom: "Als dat zo is, dan zou dat hartstikke mooi zijn. Dat zal ik dan op een goede manier invullen." Vorige week droeg Vlaar de band al in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Wanneer de nieuwe aanvoerder bekend wordt gemaakt, is niet duidelijk. "Ik heb er nog niks over gehoord", besluit de hoofdpersoon.