Galatasaray bereikt akkoord en zet Van Rhijn en Ajax in de kou

Galatasaray bereikt akkoord en zet Van Rhijn en Ajax in de kou

12-01-2016 16:10
15

De kans is nihil dat Ricardo van Rhijn in de winterse transferperiode Ajax voor Galatasaray verruilt. De Turkse topclub gaat zich zo goed als zeker versterken met Martin Linnes.

Molde FK heeft groen licht gegeven aan Galatasaray om de onderhandelingen met Linnes te openen, zo maakt de club dinsdag bekend via de officiële kanalen. De Noor zal dinsdagavond of woensdagochtend een medische keuring ondergaan en vervolgens zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten.

De naderende transfer in Istanbul betekent dat Van Rhijn een overstap naar Galatasaray kan vergeten en dat ook Ajax op zoek moet naar een andere koper. Linnes speelt immers op dezelfde positie als de Amsterdamse rechtsback, die op een dood spoor zit in de Arena.

Een winterse overstap naar Galatasaray leek de oplossing voor Van Rhijn. Ook Ajax zag dat zitten, helemaal omdat de nummer drie van de Süper Lig bereid was om twee miljoen euro te betalen, met uitzicht op in totaal drie miljoen. Tot een deal komt het echter niet. Ook Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) was even in beeld voor de rechtsbackpositie bij Galatasaray.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s