Gutierrez looft mentaliteit FC Twente: Zelf speelde ik ook een stuk beter

Gutierrez looft mentaliteit FC Twente: "Zelf speelde ik ook een stuk beter"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2016 om 12:35za 16-01-2016 om 12:35

Felipe Gutierrez leidde FC Twente vrijdagavond als nieuwe aanvoerder langs Heracles Almelo. De middenvelder nam de band onlangs over van Hakim Ziyech, nadat die in opspraak was geraakt.

"Toch ben ik trots op deze aanvoerdersband en de rol die me wordt toegedicht", stelt Gutierrez, die Ziyech loofde na de 4-0 zege in de streekderby. "Hij speelde weer geweldig. Zelf speelde ik ook een stuk beter dan in de eerste helft van de competitie. Nu is het zaak om dit de volgende zestien duels vol te houden dan blijft FC Twente gewoon in de Eredivisie", aldus de Chileen in De Telegraaf.

Volgens Gutierrez stond er een echt team op het veld. "Vooral de mentaliteit was een stuk beter dan voor de winterstop en daaraan hebben we dus niet voor niets gewerkt afgelopen week. We waren eindelijk weer eens een echt team, waarin alle spelers voor elkaar wilden strijden."

Overigens vestigde Gutierrez kort voor tijd nog wel in negatieve zin de aandacht op zich. In de slotfase kreeg hij een gele kaart omdat hij een tegenstander beet pakte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws