PEC Zwolle verrast en haalt Lodeweges per direct terug: "Een uitdaging"

16 januari om 15:41

Een verrassende 'transfer' bij PEC Zwolle, zaterdagmiddag. Dwight Lodeweges versterkt met onmiddellijke ingang de technische organisatie van de eredivisionist.

Lodeweges heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2018. De voormalig hoofdtrainer van sc Heerenveen, SC Cambuur, PSV, FC Groningen en óók PEC Zwolle gaat zich volgens de club bezighouden met het trainen en begeleiden van de high-potential spelers vanuit de voetbalacademie en beloften naar de hoofdselectie van PEC Zwolle.

"Ik vind het mooi om weer op het oude nest neer te strijken, bij de club waar ik mijn professionele trainerscarrière ben begonnen", reageert Lodeweges op de website van zijn 'nieuwe' club. "PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het is een uitdaging voor mij, om aan deze groei een bijdrage te leveren."

Ook Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, is in zijn nopjes. "Enige tijd geleden heeft een review team van de KNVB de technische organisatie van de club geanalyseerd. Hierbij kwamen we samen tot de conclusie dat onze high-potentials nog beter en intensiever begeleid kunnen worden. Ook de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie kan verder worden geoptimaliseerd." Lodeweges gaat later dit jaar mogelijk ook helpen in de scouting, wedstrijdanalyses of ondersteuning van de trainingen bij de A-jeugd, beloften en hoofdselectie.