Update: Ook voormalig Vitesse-aanvaller ruilt Spanje in voor Chinees supersalaris

Update: Ook voormalig Vitesse-aanvaller ruilt Spanje in voor Chinees supersalaris

06-02-2016 11:25
8

Gaël Kakuta wordt zo goed als zeker de volgende speler uit een Europese topcompetitie die naar China verkast. Volgens Franse media staat de linkspoot, die enkele jaren geleden nog voor Vitesse speelde, op het punt een contract te signeren bij Hebei Fortune. 

Sinds medio 2015 staat Kakuta (24) onder contract bij Sevilla. De Spaanse subtopper speelt donderdagavond een bekerduel tegen Celta de Vigo, maar Kakuta is niet opgenomen in de achttienkoppige wedstrijdselectie. Volgens onder meer France Football heeft dat alles te maken met het feit dat de vleugelaanvaller in de komende dagen zijn transfer naar China zal afronden. 

Kakuta maakte in 2007 de overstap van RC Lens naar Chelsea. De Fransman werd destijds gezien als één van de grootste talenten van Europa. Chelsea verhuurde hem talloze keren: aan Fulham, aan Bolton Wanderers, aan SS Lazio én aan Vitesse. Kakuta speelde van augustus 2012 tot januari 2014 in Arnhem. In de hoofdmacht van The Blues wist de jongeling uiteindelijk nooit door te breken. 

Kakuta is de zoveelste speler die kiest voor het grote geld uit het Verre Oosten. In de afgelopen weken verkasten ook onder meer Gervinho (AS Roma), Fredy Guarin (Internazionale), Ramires (Chelsea) en Jackson Martinez (Atlético Madrid) naar de Chinese Super League. 

Update 11.25: Sevilla heeft de transfer van Gaël Kakuta naar het Chinese Hebei Fortune bevestigd. De 24-jarige aanvaller speelde slechts 184 minuten voor de Andalusiche club. Met de overgang is naar verluidt zo'n vijf miljoen euro gemoeid.