Update: Einde seizoen voor Bayern München-verdediger na enkelbreuk

Update: Einde seizoen voor Bayern München-verdediger na enkelbreuk

13-02-2016 20:33
4

Een persoonlijk drama voor Holger Badstuber. De verdediger van Bayern München heeft volgens Duitse bronnen zijn been gebroken tijdens een training. Het is voor Badstuber (26) bepaald niet de eerste keer dat hij door blessureleed wordt getroffen. 

De veelzijdige achterhoedespeler maakte in 2009 zijn debuut voor Bayern. Een jaar later volgde ook de eerste interland voor Badstuber. Inmiddels heeft de in Memmingen geboren international 31 wedstrijden voor Die Mannschaft op zijn naam staan. 

De laatste jaren is Badstuber diverse malen getroffen door zware blessures. Hij scheurde de kruisbanden in zijn knie in december 2012 en in mei 2013 ging het wéér mis. Daarom ging de gehele jaargang 2013/2013 aan zijn neus voorbij. In juli 2014 - na 594 dagen zonder voetbal - maakte hij zijn rentree namens Der Rekordmeister. 

Het is nog niet geheel duidelijk hoe ernstig de beenbreuk van Badstuber nu is. Diverse media melden dat het om een scheen- en kuitbeenbreuk gaat. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan lijkt het seizoen erop te zitten voor de verdediger. 

Update 20.33 uur: Bayern heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Badstuber zijn enkel heeft gebroken. Zijn revalidatie gaat zeker drie maanden duren. Het seizoen zit er dus inderdaad op voor de verdediger.