Update: zieke De Boer stapt niet uit spelersbus en zit niet op Ajax-bank

Update: zieke De Boer stapt niet uit spelersbus en zit niet op Ajax-bank

14-02-2016 12:30
16

Frank de Boer is zondag niet uit de spelersbus van Ajax gestapt, toen het vervoersmiddel rond 11.30 uur arriveerde bij de Groningse Euroborg. De trainer van Ajax is de opvallende afwezige, hij is ziek.

Volgens FOX Sports is het zeer twijfelachtig of De Boer op de bank zit tijdens het treffen met FC Groningen. De aftrap is om 12.30 uur. De Boer reisde wel met de Ajax-selectie naar Friesland af in aanloop naar het belangrijke duel, maar zit waarschijnlijk niet op de bank van Ajax. De afgelopen week was De Boer al niet goed in orde.

Het is zeer opvallend dat De Boer er niet bij is, want hij maakte vooralsnog alle wedstrijden van Ajax mee als hoofdtrainer. Het zou dan ook de eerste keer zijn dat de oefenmeester een duel van Ajax moet laten schieten. Hennie Spijkerman zal bij zijn afwezigheid waarschijnlijk de honneurs waarnemen en Ajax naar een zege moeten leiden. 

Update 12.05 uur:
Toine van Peperstraten meldt dat De Boer tóch op de bank plaatsneemt bij Ajax. De oefenmeester zal echter niet de pers te woord staan; dat laat hij over aan Spijkerman. Spijkerman meldt juist dat het nog niet duidelijk is of De Boer op de bank plaatsneemt.

Update 12.30 uur:
Inmiddels is duidelijk dat De Boer niet op de bank heeft plaatsgenomen. De wedstrijd is begonnen met Spijkerman als 'hoofdtrainer' en de assistenten Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull.