'Chelsea laat Hiddink links liggen en bereikt akkoord met topkandidaat'

'Chelsea laat Hiddink links liggen en bereikt akkoord met topkandidaat'

23-02-2016 10:27
9

De kans is klein dat Guus Hiddink ook volgend seizoen aan het roer staat bij Chelsea. De Londense grootmacht zou verder kijken en inmiddels een principe-akkoord hebben bereikt met Antonio Conte.

De huidige bondscoach van Italië is volgens La Gazzetta dello Sport de topkandidaat om vanaf de zomer aan de slag te gaan op Stamford Bridge. Ook Atlético Madrid-coach Diego Simeone zijn Max Allegri en Juventus zijn nog steeds een optie. De verwachting is dat clubeigenaar Roman Abramovich in maart de knoop doorhakt over wie de opvolger van Hiddink wordt.

Wedden

Meer odds

De succesvolle Nederlander verving eind 2015 José Mourinho en doet het heel aardig. Het overgrote deel van de selectie hoopt dat Hiddink aanblijft, maar dat lijkt er niet in te zitten. Chelsea wil een fris gezicht voor de groep hebben en ziet in Simeone, Allegri en Conte meer toekomst.

Conte was eerder trainer bij Atalanta Bergamo, Siena en Juventus, alvorens hij twee jaar geleden aan de slag ging als bondscoach van Italië. Na het EK in Frankrijk maakt hij mogelijk de overstap naar Chelsea. Afgelopen week was hij in Londen om overeenstemming te bereiken over de duur van zijn contract.