'Van der Vaart heeft er vrede mee en krijgt aanbieding van oude bekende'

'Van der Vaart heeft er vrede mee en krijgt aanbieding van oude bekende'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2016 om 10:38di 23-02-2016 om 10:38

Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Rafael van der Vaart een nieuwe slinger gaat geven aan zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De 33-jarige tribuneklant van Real Betis schermt met een aanbieding van Sporting Kansas City.

De Major League Soccer-club was een jaar geleden ook al concreet voor Van der Vaart, die het destijds te vroeg vond voor de stap naar de Verenigde Staten. De situatie is inmiddels veranderd. Van der Vaart komt net als bij Hamburger SV niet aan de bak in Sevilla en heeft langzaam aan het idee kunnen wennen dat zijn rol is uitgespeeld op de Europese velden.

Nu zowel Van der Vaart als Betis het erover eens zijn dat een snel vertrek de beste optie is, hoopt Kansas alsnog toe te slaan. Dat meldt ABC. Verwacht wordt dat de Amerikanen geen afkoopsom hoeven te betalen voor het tot medio 2018 lopende contract van de linkspoot. In de tussentijd zijn ook clubs uit Saudi-Arabië, Turkije, Mexico en China in de markt. Een transfer naar Verenigde Staten is met onmiddellijke ingang mogelijk, omdat de transfermarkt daar geopend is tot 11 mei 2016.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Van der Vaart vertrekken?

Ja
91%
Nee
9%
(3950 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws