Het beste Feyenoord-elftal van de laatste 10 jaar: aanvallers

14 maart om 12:00

Laat je stem horen! FeyenoordPrimeur stelt het beste Feyenoord van de afgelopen tien jaar samen. Dat doen we door voor iedere linie de beste spelers van deze tijdspanne te nomineren. Hier kun je kiezen tussen acht aanvallers.

Dirk Kuyt: Kroonde zich in zijn eerste periode bij Feyenoord al tot cultheld. Dwong een meer dan verdiende transfer naar Liverpool af. Ook daar liet hij de harten van de toeschouwers sneller kloppen. Vormde in Rotterdam een uitstekend koppel met Salomon Kalou. Het duo werd ook wel K2 genoemd. Keerde via Fenerbahçe terug in Rotterdam. Een echte Feyenoorder!

Graziano Pellè: Deze Italiaan kon bij AZ niet slagen, maar liet in Rotterdam zijn voeten spreken. Namens het vlaggenschip van Feyenoord scoorde hij in 64 wedstrijden maar liefst 54 keer. Statistieken waar je u tegen zegt. Uiteindelijk haalde zijn voormalige trainer Ronald Koeman hem voor een miljoenenbedrag naar Southampton. Ook in Engeland gaat het hem goed af.

Eljero Elia: Een van de meest verrassende transfers van afgelopen zomer. De aanvaller was na zijn periode bij FC Twente niet succesvol in het buitenland, maar hoopt via Feyenoord weer bij de top terecht te komen. Is in Rotterdam niet altijd even constant, maar toont wél zijn meerwaarde. Bovendien is Eljero een emotioneel mens, dat past bij Feyenoord.

Jean-Paul Boëtius: Kind van de club. Doorliep de gehele jeugdopleiding in Rotterdam. Onder Ronald Koeman mocht de vleugelaanvaller in de basis debuteren tegen Ajax en hij maakte ook nog de 1-1. Beter kan niet. Werd uiteindelijk wegens hevige concurrentie en op eigen verzoek verkocht. FC Basel zag het in hem zitten en betaalde 2,5 miljoen euro voor de vleugelaanvaller. 

John Guidetti: Er valt veel te zeggen over deze gekke Zweed. Werd gehuurd van Manchester City, waar hij voornamelijk in de jeugdelftallen speelde. In Rotterdam maakte Guidetti furore. Met name in de wedstrijd tegen Ajax liet hij van zich spreken door maar liefst drie keer te scoren. Op een betere manier je visitekaartje afgeven, kan haast niet. De statistieken liegen er niet om. 23 wedstrijden, 20 doelpunten. Is via Celtic bij Celta de Vigo terecht gekomen.

 

Roy MakaayDas Phantom, zoals hij in Duitsland genoemd werd, moest Feyenoord aan de benodigde ervaring helpen. Speelde drie seizoenen in Rotterdam waarin hij 36 keer scoorde in 83 duels. Kondigde daarna ook direct het einde van zijn voetballoopbaan aan.

Salomon Kalou: Deed het in Rotterdam meer dan uitstekend. De Ivoriaan maakte gedurende twee seizoenen furore in het shirt van Feyenoord en bleek een uitstekend koppel met Dirk Kuyt. In Rotterdam scoorde de aanvaller 35 keer in 65 wedstrijden. Chelsea tastte diep in de buidel en nam Kalou over van de Rotterdammers. Het bleek het einde van K2, zoals Kuyt en Kalou genoemd werden.

Ruben Schaken: Hij kon zichzelf niet écht onsterfelijk maken, maar was voornamelijk basisspeler in Rotterdam. Was geregeld belangrijk voor zijn ploeg door tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Uiteindelijk was zijn situatie bij Feyenoord uitzichtloos, waarna technisch directeur Martin van Geel besloot om zijn contract te ontbinden. Hoopte in Azerbeidjan het grote geld te gaan verdienen, maar de club kwam de betalingsafspraken niet na. Speelt nu bij ADO Den Haag.

Stem ook op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Middenvelders
- Aanvallers

Welke spelers mis jij nog in de lijst? Wie moet er winnen? Laat het weten in een reactie!