VP's Elftal van de Week: sterk Ajax troeft Roda en Feyenoord af

VP's Elftal van de Week: sterk Ajax troeft Roda en Feyenoord af

29-02-2016 10:00
14

De 25ste speelronde was een zeer verrassende, met veel zeges voor ploegen in het rechterrijtje. Nummer twee Ajax won de topper van AZ en is hofleverancier.

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Aan Vermeer lag het sowieso niet de voorbije maanden en ook in de Galgenwaard was hij uitstekend. Voorkwam onder meer dat Haller in de eerste helft 2-1 maakte.

Joël Veltman (Ajax)
Opereerde opnieuw als rechtsback en deed dat uitstekend. Het is opvallend hoe makkelijk Veltman overschakelde van het centrum naar de rechterflank. Liet Dabney dos Santos geen enkele kans.

Jordy Buijs (Roda JC)
Was de rots in de branding tegen Heracles. De wedstrijd werd een voorbeeldwedstrijd voor Roda. Buijs speelde ijzersterk en etaleerde zijn sterke traptechniek meermaals in het Polman Stadion.

Bruno Uvini (FC Twente)
Ook Uvini draait beter nu de hele ploeg goed begint te voetballen. Dan blijkt het ineens gewoon een prima verdediger, die het simpel houdt en doet wat hij moet doen.

Hidde ter Avest (FC Twente)
Hij speelde echt een ijzersterke wedstrijd tegen FC Groningen. Verdedigde goed en stond aan de basis van de 1-0 van Zakaria El Azzouzi. Ter Avest is net als de hele ploeg goed in vorm.

Andres Guardado (PSV)
Zo lang buitenspel staan en dan alweer zo sterk spelen. Woensdag was hij tegen Atlético alweer de oude en tegen ADO was Guardado opnieuw uitstekend op niveau.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Met een doelpunt en een assist zeer belangrijk bij Feyenoord. Het leek er overigens op alsof hij de bal bij de 1-1 niet helemaal lekker raakte. Evengoed: sterk optreden!

Davy Klaassen (Ajax)
De aanjager van Ajax. Met twee treffers was hij opnieuw uitblinker. Klaassen heeft een neusje voor de goal en is aan de bal over het algemeen heel rustig.

Kristoffer Peterson (Roda JC)
Een schitterende actie bij de 0-1 van Zhukov. Peterson stak het hele veld over en bood de spits een niet te missen kans. Ook de 0-2 werd voorbereid door Peterson. Uitstekende wedstrijd!

Arek Milik (Ajax)
Luisterde zijn verjaardag op met twee treffers. Mocht het eindelijk ook eens laten zien in een grotere wedstrijd en stelde Frank de Boer niet teleur.

Tom van Weert (Excelsior)
Wat is hij toch belangrijk voor de Kralingers. Zonder Van Weert zou Excelsior sowieso degraderen, lijkt het wel. Met twee doelpunten dé man tegen NEC.